• Hem

Om distriktet

Bygdegårdarna ligger utspridda i landskapet kring Mälaren och det storslagna Bergslagen. För närvarande är vi 28 bygdegårdsföreningar, anslutna till Bygdegårdarnas Riksförbund.

Längst upp i norr finns Hörkens bygdegårdsförening och längst ner i söder hittar vi Nysund.

Ingen bygdegård är den andre lik.
Är den liten eller stor? Det spelar ingen roll, för i alla hus finns en oerhörd mängd med ideellt arbetande eldsjälar som driver verksamhet i sin bygdegård.

Nysunds bygdegård

Distriktsstyrelsen består av sju ledamöter.
Vi träffas ungefär sju-åtta gånger per år. Då diskuterar vi, bland annat  hur vi ska sprida kunskap och information om länets bygdegårdar ut till andra. Även sprida kunskap och information till och om varandra.

Våra styrelsemöten förlägger vi i allmänhet till någon av distriktets bygdegårdar. Vill du att vi kommer till er förening? Hör av dig!
Vid andra tillfällen är vi  i SV:s lokaler i Örebro.
Vi strävar är att skapa god kontakt mellan distriktet och länets alla bygdegårdsföreningar.

Information

Vi på distriktet vill öka samarbetet mellan länsteatern, länsmusiken och bygdegårdarna.

LEADER – ta kontakt med ett område i din närhet.
Gå samman om ett projekt och sök pengar.

I styrelsen har vi olika ansvarsområden:

• Kulturansvarig sprider idéer och ger råd om exempelvis kulturturnéer
  • Försäkringsansvarig svarar på frågor som rör bygdegårdsförsäkringen
  • Byggansvarig ger råd och stöd i samband med er om- och tillbyggnad
  • Miljöansvarig informerar om Miljödiplomen
  • Ungdomsansvarig  inspirerar för ungdomsverksamhet i våra bygdegårdar
  • Infoansvarig har ansvar för distriktets hemsida och annan information.