Bakgrundsbild
  • Hem

Välkommen till Läbyvads Hembygdsgård

Välkommen till Läbyvads hembygdsförening, som är en ideell förening med drygt 100 medlemmar som arbetar aktivt för att utveckla vår trivsamma hembygdsgård till en naturlig samlingsplats för bygdens folk och föreningar. Hembygdsgården är också en ändamålsenlig lokal för privata arrangemang. Den ligger på bekvämt avstånd från Uppsala endast 8 km västerut längs väg 72.

Hembygdsgården har fått landsbygdsstöd för att restaurera tiondeboden och smedjan. Projektet har planerats tillsammans med hembygdsgården, erfarna hantverkare och byggnadsantikvarier från Upplandsmuseet. Restaureringen har utförts med traditionella byggnadsvårdsmässiga metoder för att bevara de gamla byggnaderna på bästa sätt.

Smedjan. Byggnaden kan ses från väg 72, ungefär mittemot hembygdsgården.