• Hem

Om bygdegården

Kyrkan, som ligger ett stenkast ifrån Bygdegården, har tusenåriga anor. Kyrkklockorna var en gång märkta med årtalet 1091, vilket tyder på att orten har en lång historia. Det har bott lantbrukare i bygden så långt tillbaka man kan se i kyrkoböckerna. I modern tid är bönderna reducerade till en handfull, men det har istället flyttat in ett tusental personer som bor i byn men arbetar på annan ort.

Aktiva föreningar i närområdet är en sportklubb med olika aktiviteter, en golfklubb, två ridklubbar samt en mycket aktiv hembygdsförening, Sockengillet.