Till Riksförbundet
Gå till distrikt

Tjena Moss, Sivan

Vi kan redan nu släppa en kul nyhet som händer i slutet av februari. Torsdagen den 28 februari visas filmen Tjena Moss, Sivan! Filmvisningen startar kl.14:30 i Lundsbrunns bygdegård och denna dagbio blir något extra där även Sivan medverkar. Det blir naturligtvis ostprovning & ostförsäljning.

Pris: 150 kr per person.

Sivan – Ett liv fyllt av ost
Ja, det kan man verkligen säga om Sivan. I fem generationer har hennes släkt jobbat med ost men det är Sivan som har byggt upp Sivans ost till ett riksbekant varumärke.

Men vad är det för speciellt med Sivans Ost? Sivan fick frågan vid ett tillfälle under arbetet med filmen.
–Ja du, jag vet det inte själv, blev svaret.

Sivan är en av Vara-bygdens mest välbekanta profiler och känd långt utanför slättlandskapets gränser, och kanske är det inte enbart osten som gör Sivan till en stor personlighet, utan framförallt hennes ödmjukhet, generositet och stora hjärta. Många kända artister, politiker och affärsmän stannar ofta till i Vara för att träffa och köpa ost av henne. Och alla säger de samma sak: – Sivan, hon med den där roliga västgötska dialekten; det är en fantastisk människa.

Vi kommer snart med mer annonsering om denna roliga eftermiddag! Filmen är gjord av Stefan Quinth, CameraQ. Filmvisningen är ett samarrangemang – Studiefrämjandet och Lundsbrunns Samhällsförening.