Till Riksförbundet
Gå till distrikt
Bakgrundsbild
  • Hem
  • Nyheter
  • Äntligen dags för publika musikkonserter och teaterföreställningar!

Äntligen dags för publika musikkonserter och teaterföreställningar!

ÄNTLIGEN TEATER OCH MUSIKKONSERTER!

Dags för Handgemäng, uppdrag underhållning och releaseparty i Lundsbrunn!
Äntligen kan musikkonserter och teaterpjäser ses av större publik igen. – Vi i Lundsbrunns Samhällsförening har planerat ett bra tag för några riktiga höjdare till kulturupplevelser, nu är det äntligen dags, säger Mikael Lundgren, Ordförande i Lundsbrunns Samhällsförening. Biljetter kan köpas till alla tre arrangemangen genom www.nortic.se

Lördagen den 2 oktober spelar musikgruppen Det Blev Handgemäng i Brunnskapellet i Lundsbrunn. Det Blev Handgemäng är inget bluesband, inget countryband och inget rootsband. De kan sin skit, men är inget band som konserverar musik och låser in den på museum. Istället spelar de amerikansk folkmusik på ett sätt som gör att den känns angelägen. Så häftigt att få till en spelning i Lundsbrunn med detta fantastiska band, säger Mikael Lundgren.

Söndagen den 7 november kommer Obanteatern till Lundsbrunns bygdegård med föreställningen ”Uppdrag underhållning”. Går det att underhålla med musik, trolleri, hästdans och striptease? Här är det Obanteatern och regissör Ika Nord som tillsammans satt ihop ett fyrverkeri av dumheter i högt tempo med en lagom dos förvirring. Ika Nords teaterpjäser innehåller så mycket visualitet, som bör passa hela familjen, säger Mikael Lundgren.

Fredagen den 3 december kommer så Sofie Livebrant med musiker för att spela låtar från sitt nya musikalbum ”Weep the time away” som släpps denna dag. Det blir ett häftigt releaseparty i Brunnskapellet i Lundsbrunn, säger Mikael. Hennes nya album innehåller Sofies speciella musik och tonsättningar av texter som Emily Bronté skapade en gång i tiden. Sofie Livebrant har varit här i Lundsbrunn tidigare. Vi är så glada att hon nu väljer att komma till oss med sina nya låtar samma dag som hennes nya album släpps, säger Mikael.

Alla dessa evenemang sker i samarbete och med stöd av en mängd aktörer. Lundsbrunns Resort & Spa, Studiefrämjandet Skaraborg, Bygdegårdarnas Riksförbund är några av dessa. Vi har fått ett kulturstöd från Ideell Kulturallians och deras satsning ”Kulturens Kapillärer”. Detta stöd var avgörande för att vi ekonomiskt skulle kunna genomföra denna satsning, säger Mikael Lundgren.