• Hem

Om bygdegården

Börrums Bygdegård har fungerat som bygdegård sedan 1962. Tidigare användes byggnaden som skola, med lärarbostad på övervåningen. Skolverksamheten lades ned till julen 1961. Därefter fick barnen gå i skola i Mogata och Sankt Anna.

Bygdegårdsföreningen fanns redan tidigare och hade då sin lokal närmare Södra Finnö.

Börrums Bygdegårdsförening har genom åren arbetat flitigt och framgångsrikt med frågor som berör de boende i området.

Bygdegården är belägen i anslutning till Börrums kyrka. Det är en trevlig liten träkyrka från 1700-talet som är nyrenoverad invändigt. Det är således mycket lämpligt att kombinera hyra av bygdegården med exempelvis dop, bröllop eller begravning.

Tillgång till whiteboardtavla gör även lokalen lämplig för föredrag och undervisning.