Föreningen

Åträsk bygdeförening är en ideell förening med drygt 100 medlemmar. Vi arbetar målinriktat med verksamhetsplaner innehållande en mängd olika aktiviteter för att erbjuda medlemmar och bygdens folk en attraktiv bygdegård och på så sätt hålla landsbygden levande.

Bygdegården är en naturlig samlingsplats för bygden och föreningen erbjuder fräscha och ändamålsenliga lokaler för uthyrning. I källarlokalen är ett gym inrett.

Bygdeföreningen är synnerligen aktiv. Förutom Åträskdagen då den goda hemgjorda palten serveras anordnas Påskfirande, Valborgsfirande, knytkalas i samband med årsmötesförhandlingar, surströmmingsfest och adventsfirande.