Till Riksförbundet
Gå till distrikt
  • Hem
  • Om bygdegården

Om bygdegården

Kort om bygdegårdens historia Vättlösa bygdegårdsförening bildades i början på 50-talet, då inköptes en byggnad på gården Tången i Skälvum som monterades ned och forslades till Vättlösa där den monterades upp igen för att bli en bygdegård. Snickarna Ekstedt och ”Björk-Johan” reste upp byggnaden som åkare Anders Nilsson kört till Vättlösa. Bygdegården invigdes 1952 . Från och med den 1/11-1992 stängdes bygdegården för en om och tillbyggnad. Nytt kök, en liten sal, dusch och nya toaletter installerades. Bygdegården blev också handikappanpassad med en handikappramp samt en ny handikapptoalett. Återinvigning av bygdegården efter renoveringen ägde rum den 29/4 1993.

Stora salen

Stora salen rymmer ca 100 personer. Här finns en scen och en ljudanläggning med CD-spelare, bandspelare samt trådlösa mikrofoner. Till ljudanläggningen finns även möjlighet att använda en teleslinga.
Vid hyra av bygdegården ingår trådlös uppkoppling till internet med en hastighet på 6MBit/s. Det finns också möjlighet att hyra en projektor (extra tillägg).

                                                           

  Lilla salen

Lilla salen är lämplig för mindre sällskap och sammankomster. Vid hyra av lilla salen ingår även köket. Lilla salen rymmer ca 40 personer.

 

Information om köket

I det välutrustade köket finns tillgång till kaffebryggare, vattenkokare, microvågsugn, kyl & frys och diskmaskin.