Till Riksförbundet
Gå till distrikt
  • Hem
  • Nyheter/Arkiv
  • Boka artisten TRAVELING JOHN till er förening, HELT GRATIS! FÖRST TILL KVARN!

Boka artisten TRAVELING JOHN till er förening, HELT GRATIS! FÖRST TILL KVARN!

Vi i Värmlands bygdegårdsdistrikt har via bygdegårdarnas riksförbund glädjen att vara en del av kulturbygdsprojektet som finansieras av kulturrådet.

Vi har det stora nöjet att presentera vår kulturutövare:

Under artistnamnet Traveling John underhåller John Dunsö, en suverän entertainer som kommer att göra 15 konserter hos våra föreningar fram till och med 20:e Juni 2023. Han kommer också att genomföra 2 st workshop för barn och unga.

Gaget står Bygdegårdarnas riksförbund för så kostnaden för bygdegården blir STIM-avgift och annonsering.

Smakprov på Johns musik finner du på Youtube och på hans Facebooksida samt på Spotify.
Vi ser helst att det blir en geografisk spridning på Johns framträdande i hela länet därför förbehåller sig distriktsstyrelsen att fördela spelningarna.

Ni anmäler ert intresse till oss i distriktet och vi fördelar utifrån geografisk spridning och först till kvarn.

Anmälan om intresse till bgvarmland@gmail.com

OM TRAVELING JOHN

”John Dunsö (artistnamn Traveling John) har skördat stora framgångar med sin musik. Besök i både TV4 Nyhetsmorgon och SvT Go’kväll, flera låtar på Sveriges Radio P4 och miljontals streams på Spotify. 

Med vackra plock-gitarrer, hjärtskärande texter och underhållande mellansnack har John gjort sig känd för att beröra sin konsertpublik. Musiken kan beskrivas som singer-songwriter/visor på engelska. Ibland lugnt, ibland upptempo men alltid med berättandet fokus.”

Lyssna på Spotify här:

https://sptfy.com/LYAm

https://spoti.fi/2NnT2S2

Se honom spela i Nyhetsmorgon här:

https://www.youtube.com/watch?v=Uzhi9z-747I

Se pressbilder här: (Tryck på Download för att ladda ner)

https://bit.ly/3TJgCva

BAKGRUND TILL PROJEKTET

Bygdegårdarnas riksförbund har sökt och blivit beviljad pengar från Kulturrådet för att sprida musik och kultur på bygdegårdar runt om i Sverige. En unik satsning och ett fantastiskt steg framåt när det gäller att få kultur till landsbygden. 24 kulturutövare har blivit tilldelade varsitt distrikt och vi har i samråd med Riksorganisationen valt ut artisten och låtskrivaren Traveling John, som kommer att göra 15 konserter på bygdegårdar hos oss här i Värmland från och med nu fram till 20 Juni, 2023.

ÄR NI INTRESSERADE AV EN KONSERT TILL ER FÖRENING?

Att arrangera en konsert ska vara lätt och roligt och görs tillsammans med, och i stöd av både John och oss här på distriktet. här kommer en lista över hur det kan gå till:

  • Om ni är intresserade av en konsert på er bygdegård så skickar ni ett mejl till bgvarmland@gmail.com
  • Vi bestämmer ett datum och en tid på kvällen (eller dagen) då konserten ska hållas. Det kan göras som en fristående konsertkväll eller i samband med ett annat arrangemang. Allt är möjligt!
  • Ni bestämmer vad det ska vara inträde och sprider sedan information om konserten till era besökare och allmänheten via de kanaler ni tycker passar. Vi förser er med texter, bilder och affischer om ni vill! Ni behåller intäkterna på inträde och servering.
  • Lokalen behöver bara förberedas med sittplatser för publiken och en scenyta på iallafall 3×3 meter där John kan stå och spela. Det kan vara på en upphöjd scen eller rakt ner på golvet, det spelar ingen roll.
  • På konsertdagen kommer John med sin ljudutrustning och riggar upp och testar ljudet, ca 1,5 timme innan publiken släpps in. Det bestäms i samråd med John.
  • Konserten är ca 1 timme och 15 minuter och vill ni ha en paus för fika mitt i går det självklart bra!