Bakgrundsbild

Occupy Bygdegården

Occupy Bygdegården Sverige är ett ungdomsprojekt som finansieras av Boverket och har som mål att få igång mer ungdomsverksamhet i bygdegårdarna och få in fler unga ledamöter i styrelserna. Detta ska uppnås genom inspiration, utbildning och nya samarbeten.

Occupy Bygdegården Dalarna - logotypOccupy Bygdegården pågår i ett distrikt i taget, från augusti 2018 är projektet fokuserat på Dalarnas bygdegårdsdistrikt.

Occupy Bygdegården Dalarna 2018-2019

Projektet utgår ifrån respektive förenings förutsättningar, ambitioner och målsättning! Alla föreningar som har anmält att vara med i projektet blir kontaktade för ett uppstartsmöte där ni tillsammans med projektledaren planerar för just er verksamhet. Föreningen sätter målen själva tillsammans med projektledaren. Projektledaren finns till för er och kommer vara behjälplig under hela projekttiden. Projektet startar i september 2018 och pågår till juni 2019.

Tidigare projekt
Här är lite exempel på vad som har gjorts under tidigare projekt som har varit i Stockholms bygdegårdsdistrikt.

• En förening ska starta upp en musikstudio – De har fått pengar från Boverket både för att bygga studion och anställa en projektledare.
  • En annan förening arrangerade sin första aktivitet någonsin för barn och unga. Ett julpyssel som var väldigt lyckat.
  • Flertalet föreningar har haft Prova-på-cirkus med Cirkus Cirkör. En aktivitet som har fyllt bygdegårdarna med familjer i åldrarna 1-70 år.
  • Två föreningar har startat upp kontinuerlig verksamhet liknande ungdomsgård.
  • Flera föreningar har haft filmvisningar för barn och unga
  • Tre föreningar har sökt pengar (och blivit beviljade) för att köpa in utrustning för att visa film
Bakgrund

Occupy bygdegården startade som ett treårigt ungdomsprojekt på Gotland 2013 och avslutades i juni 2016. Projektet har varit väldigt lyckat med massor av aktiviteter, nya Vi unga föreningar och uppstart av Gotlands Vi Unga distrikt. Ungdomarna i föreningarna arrangerar olika aktiviteter, utbildningar och verksamheter i bygdegårdarna.

För mer information kontakta

Film och ungdom