Bakgrundsbild

Västerbottens bygdegårdsdistrikt presenterar stolt

Med vackra melodier och grova texter tar gruppen Våtmark tag i den mest tabubelagda traditionen i svensk folkmusik, nämligen snuskvisor och fulvisor. Genom härlig stämsång och svängigt ackompanjemang bjuder Nina Grigorjeva och Sandra Berggren alla nyfikna öron på en rolig, spännande show med både gammalt och nytt material som är skrivet av och om kvinnor.

Av 700 sökande fick Våtmark uppdraget som Västerbottens bygdegårdsdistrikts musiker. Det innebär att de kommer att genomföra 15 konserter och fyra workshops (varav två för vuxna och två för de yngre) på bygdegårdar i Västerbotten.

Nina Grigorjeva – Västerbotten
Två stämningshöjare med glimten för ful- och snuskvisor

Nina och Sandra är två stämningshöjare med stort intresse för historia och tradition. Med en gedigen utbildning från Musikhögskolan i Stockholm har båda utvecklat en stor bredd inom folkmusik, klassisk musik, jazz- och populärmusik. Duon Våtmark har funnits i över fem år och spelat på festivaler så som Umefolk och Kalottspel i Norge, men också på folkhögskolor, kaféer och andra kulturscener.

Under 2021 tilldelades duon Musikverkets projektbidrag för att träffa andra traditionsbärare, och under 2022 fick de även Statens kulturråds återstartsbidrag för att göra en ungdomsföreställning med ful- och snuskvisor. Sist men inte minst kommer Våtmark att under hösten 2022 släppa en EP med både nytt och gam- malt material från deras uppåt tre timmar långa repertoar.

www.vatmarkmusic.com

Turnéplan

Här fyller vi på med datum vartefter Våtmark bokas in på olika bygdegårdar.

2023
Februari

3 Framträdande 19.00, Norums bygdegård.

4 Framträdande 18.00, Högås bygdegård.

25 Framträdande 19.00, Sunnantorp-Västansjö bygdegård.

Mars

26 Framträdande 17.00, Gräsmyr bygdegård.

April

19 Framträdande 18.00, Aspeå bygdegård.

20 Framträdande 19.00, Baggård-Ledusjös bygdegård.

21 Framträdande 19.00, Överrödå bygdegård.

22 Framträdande 18.00, Forsmarks bygdegård.

23 Framträdande 14.00, Gravmarks bygdegård.

 

Läs mer och boka