Bakgrundsbild

Värmlands bygdegårdsdistrikt presenterar stolt

Med vackra plock-gitarrer, hjärtskärande texter och underhållande mellansnack har John Dunsö (artistnamn Traveling John) gjort sig känd för att beröra sin publik. Musiken kan beskrivas som popvisor på engelska och är ibland lugn, ibland upptempo men alltid med berättandet i fokus. Traveling John har skördat stora framgångar med sin musik och setts i TV4:s Nyhetsmorgon och SVT:s Go’kväll, flera spelade låtar i Sveriges Radio och miljontals streams på Spotify.

Av 700 sökande fick Traveling John uppdraget som Värmlands bygdegårdsdistrikts artist och musiker. Det innebär att han kommer att genomföra 15 konserter och fyra workshops (varav två för vuxna och två för de yngre) på bygdegårdar i Värmland.

John Dunsö – Värmland
Vägen till Traveling John

John Dunsö var tidigare gitarrist i popbandet Billie The Vision and the Dancers men hoppade av för att förverkliga drömmen om en soloskiva och en resa ut i världen. Detta ledde till att han under flera år åkte omkring i Nord- och Sydamerika med inspelningsinstrument och sin gitarr. Han liftade, arbetade på ekologiska gårdar och spelade på gatorna för att leva så billigt som möjligt. Men mest av allt skrev John mycket musik som han sedan tog med sig hem för att spela in tillsammans med ett gäng vänner och talangfulla musiker.

Läs mer och boka