Bakgrundsbild

Skånes bygdegårdsdistrikt presenterar stolt

Allkonstnären Brita Björs är sångare, musiker, kompositör, scenkonstnär och pedagog i ett, uppvuxen i Järvsö, Hälsingland men numer bosatt i Malmö. Hon sysslar med svensk och amerikansk folkmusik, och utnämndes till årets artist på Folk- och Världsmusikgalan 2020. Driver projekten Folkmusikens Queen B, Happy Heartaches, Ett as En fras Kontrabas, The Erotica Project och 1 km musik.

Av 700 sökande fick Brita uppdraget som Skånes bygdegårdsdistrikts allkonstnär. Det innebär att hon kommer att genomföra 15 föreställningar och fyra workshops (varav två för vuxna och två för de yngre) på bygdegårdar i Skåne.

Brita Björs – Skåne
Om föreställningen Folkmusikens Queen B

Denna lovordade soloshow är en exposé i kärlekssorg, en hyllning till moderskapet och en fanfar för hemlängtan. Brita Björs tolkar världsartisten Beyoncés uttryck via folkmusik och allmogekultur. Iklädd folkdräktsinspirerad popdivakostym framför hon folkvisor i moderna arrangemang, och danssteg som flirtar både med folkdans och Beyoncé-koreografi. Folkmusikens Queen B har sedan premiären för fem år sedan spelats ett 40-tal gånger runt om i Sverige och ska nu få nytt liv i Skåne. Föreställningen har tidigare varit på bygdegårdsturné i Gävleborg, och bygdegårdar är den perfekta inramningen för denna samtida allmogeshow. Föreställningen är ungefär 50 minuter lång.

Workshop

Om möjligt vore det kul att knyta ihop föreställningen med lokala sångare eller dansare, som kan gästa i ett nummer. Men man kan också ha helt fristående workshops i folksång, folkmusikkör, kulning, trall, sånglekar, röstfrämjande eller musikskapande. Brita är van workshopledare, lärare, körledare och kan erbjuda workshops både för barn och vuxna.

www.britabjors.se

Läs mer och boka