Bakgrundsbild

Östergötlands bygdegårdsdistrikt presenterar stolt

Under 15 år har sångerskan, körledaren och kulturproducenten Kajsa Norrby erbjudit möten mellan människor genom körsång. Med glädje har hon arbetat som en kreativ kör- och workshopledare för att lära ut musik på gehör. Från sin bas Långrådna Kultur jobbar hon för att beröra och befrukta människors kreativitet genom sång.

Av 700 sökande fick Kajsa uppdraget som Östergötlands bygdegårdsdistrikts sångerska och körledare. Det innebär att hon kommer att genomföra 15 konserter och fyra workshops (varav två för vuxna och två för de yngre) på bygdegårdar i Östergötland.

Kajsa Norrby – Östergötland
Konserter som skapas tillsammans med deltagarna

Konserterna är interaktiva och skapas tillsammans med alla som vill vara med. Alla är helt enkelt välkomna, oavsett om du är nyfiken amatör, sjunger i en kör eller är professionell musiker. En konsert där Kajsa både är sångsolist och körledare. Sångmaterialet består av hennes egna sånger ur boken ”Sånger för folk på vandring genom livet” men även sånger från folk- och världsmusikgenren samt community choir. Kajsa erbjuder tre upplägg genom vilka människor erbjuds att mötas, sjunga och skapa musik tillsammans under hennes inspirerande ledarskap och härliga röst. Se de tre uppläggen nedan.

Konsert med förberedelse
Inför konserten skickar Kajsa stämfiler och noter så att alla som ska vara med lär sig sångerna i stämmor eller på instrument i förväg. Kajsa kommer och gör genrep med den tillfälliga Pop-up-kören/bandet/ensemblen som körledare, kreatör och sångsolist i ett. Det hela avslutas med glädjefylld konsert inför publik. Proffsigt och roligt upplägg som kräver engagemang och förberedelse från bygden.

Här och nu konsert
Om ej möjligt att genomföra ”Konsert med förberedelse” så finns detta enklare alternativ. Kajsa kommer över dagen och håller en sångworkshop i tre timmar, och det hela avslutas med en ”Här och nu konsert” med publik. Ett lättsamt och roligt upplägg som fungerar i stort som smått.

Workshop
Inom Kulturbygdsturnén erbjuder Kajsa även fyra större sång- och röstworkshops varav två är för de vuxna och två för de yngre.

www.kajsanorrby.se

Turnéplan

Här fyller vi på med datum vartefter Kajsa bokas in på olika bygdegårdar.

2023
Januari

14 Framträdande 13.00, Hästholmens bygdegård.

14 Workshop 15.30, Hästholmens bygdegård.

28 Framträdande 14.00, Långrådna bygdegård.

Februari

4 Framträdande 13.00, Rönö bygdegård.

4 Workshop 15.30, Rönö bygdegård.

 

Läs mer och boka