Bakgrundsbild

Örebro läns bygdegårdsdistrikt presenterar stolt

Med en två decennier lång karriär har Eva Eastwood blivit Sveriges rockabillydrottning som även internationell blivit ett respekterat namn. Hon är invald i Rockabilly Hall of Fame i Jackson, Tennesse, och släppte 2020 albumet ”Candy” som gick in som nummer 1 på svenska albumlistan för fysiska skivor.

Som en modern tidsmaskin fångar hon med självklar fingertoppskänsla de ljuvliga melodier som strömmade ur den första rock’n’roll-generationens radioapparater.

Av 700 sökande fick Eva uppdraget som Örebro läns bygdegårdsdistrikts artist. Det innebär att hon kommer att genomföra 15 evenemang och fyra workshops (varav två för vuxna och två för de yngre) på bygdegårdar i Örebro län.

Eva Eastwood – Örebro län
Eva Eastwood i Livingroom and Homemade

Med Kulturbygdsturnén bjuder Sveriges rockabillydrottning in till en varm, nära och avskalad musikalisk berättarkväll. Under tillställningen kommer Eva att med gitarr dela med sig av historier från karriären och några av de över 800 låtar som hon har skrivit. Hon berättar om sina drivkrafter, modet att våga följa sin dröm och det hela avslutas med en liten allsång som med hjälp av Eva ska filmas. Tillställningen är ungefär 60 minuter och ett unikt tillfälle för alla människor att mötas i musikens tecken.

Eva välkomnar till en inspirerande kväll som ska kännas som hennes eget vardagsrum där både människan, artisten och fikabrödet är hembakat. Fikabröd och även soppa anordnas av bygdegård och kan antingen inkluderas i entrépriset eller säljas separat. Allsångsdelen filmas och är tänkt att med tillåtelse av medverkande senare delas via Evas sociala medier. Evenemanget uppmanas vara mobilfritt.

www.evaeastwood.se

Turnéplan

Här fyller vi på med datum vartefter Eva bokas in på olika bygdegårdar.

2023
Januari

11 Framträdande 18.00, Resta bygdegård.

15 Framträdande 14.00, Järlegården.

18 Framträdande, Björneborg.

25 Framträdande 18.00, Gällersta forngård.

Februari

19 Framträdande 14.00, Hardemo bygdegård.

22 Framträdande 17.00, Askersund hantverkshuset.

Mars

1 Framträdande 18.00, Ullsäters bygdegård.

12 Workshop 13.00, Hammarby bygdegård.

12 Framträdande 16.00, Hammarby bygdegård.

18 Workshop 12.30, Vinöns missionshus.

18 Framträdande 17.00, Vinöns missionshus.

26 Framträdande 17.00, Kedjeåsgården Nolsokna.

April

30 Framträdande 15.00, Järnboås bygdegård.

 

Läs mer och boka