Bakgrundsbild

Norrbottens bygdegårdsdistrikt presenterar stolt

Genom hela sitt liv har multikonstnären Carina Henriksson verkat som en passionerad kulturproducent inom en rad kulturformer. Hon rör sig fritt mellan sång, musik, teater, litteratur och vandrar obundet mellan genrer och uttrycksformer. Via produktionsbolaget Glesbygdsdivan tillgängliggör hon kultur för alla och har blivit känd för de egna musik- och teaterproduktionerna Opera Vildmarkfestivalen, Ice Globe Theatre och sitt alter ego, Glesbygdsdivan.

Av 700 sökande fick Carina uppdraget som Norrbottens bygdegårdsdistrikt sångerska och musiker. Det innebär att hon kommer att genomföra 15 konserter, fyra workshops (varav två för vuxna och två för de yngre) på bygdegårdar i distriktet.

Carina Henriksson

Bygdegårdarna kan välja utdrag ur båda nedanstående förslag under samma kväll, eller önska något skräddarsytt.

Pocketoperan – Här är det jag som stämmer

En berättelse om Piteås okända operadiva Lydia Lindgren som växte upp i misär, men som rymde till kontinenten och USA. Där gjorde hon världskarriär och sjöng med storheter som Enrico Caruso och Jussi Björling. Karriären tog abrupt slut när hon stämde chefen på Metropolitan Opera för ”obrutna kärlekslöften”, 100 år innan #metoo-protesterna. Föreställningen handlar om mellanförskap, identitet, minoritet och lyfter modet att våga följa sina drömmar, trotsa jantelagen och gå sin egen väg.

Rajaton – Gränslöst

En föreställning där språk, musik och olika världar möts i ett gränslöst och genrefritt program med norrbottniska förtecken och tornedalska klangvärldar. Innehåller allt från opera i tornedalsdräkt och visor i operakostym, till egna tonsättningar, berättelser och texter. Helt enkelt ett musikaliskt tvärsnitt mellan skog, myr och asfalt och ängar. Medverkande är Glesbygdsdivan Carina Henriksson, Roger Norén samt utbyggbar ensemble.

www.glesbygdsdivan.se

Turnéplan

Här fyller vi på med datum vartefter Carina bokas in på olika bygdegårdar.

2022
December

13 Framträdande 19.00, Tre sågar bygdegård.

 

Läs mer och boka