Bakgrundsbild

Jönköpings läns bygdegårdsdistrikt presenterar stolt

Med många strängar på sin lyra har skådespelaren och sångerskan Linda Elaine Byman Andersson turnerat i hela Sverige med egna scenproduktioner. Sedan 2010 har hon och kollegan Hans-Åke Andersson drivit Femtinge Teater och byggde 2014 upp den egna scenen Femtinge Teaterloge utanför Sävsjö. Teaterlogen har sedan dess varit en succé och haft mer än 14 500 teaterbesökare.

Av 700 sökande fick just Linda Elaine uppdraget som Jönköpings läns bygdegårdsdistrikt skådespelare och sångerska. Det innebär att hon kommer att genomföra 15 föreställningar och fyra dramaworkshops (varav två för vuxna och två för de yngre) på bygdegårdar i distriktet.

Linda Elaine Byman Andersson
Om föreställningen Drömmen om Folkparken

Följ med på en parkturné från norr till söder och möt en tuff brud i täckjacka i Kiruna, vännerna som följde sin idol under en hel turnésommar och världsstjärnan som besökte Finspång (vilket skapade Sveriges första mediadrev). Genom föreställningen kan du höra parkbesökarnas olika minnen som lyfter kärlek, drömmar, förväntningar och besvikelse.

Folkparkrörelsen är ett svenskt unikt fenomen och samlade de lokala talangerna likväl som den svenska artisteliten och de stora världsstjärnorna. Under enklare förhållande uppträdde de på en scen som möttes av en överväldigad och ibland helt oförstående publik. Musiken som framförs är ett urval av schlager, pop och rock’n’roll med musik från Lill-Babs, Owe Thörnqvist, Rock Olga, Snoddas, Siw Malmkvist, Ola and the Janglers, Jerry Williams med flera. På scenen kommer ni att se Linda Elaine Byman Andersson tillsammans med kollegan Hans-Åke Andersson.

www.anderssonbyman.se

Läs mer och boka