Bakgrundsbild

Hallands bygdegårdsdistrikt presenterar stolt

Med en bred palett av musikalisk talang har Anette Wallin under hela sitt liv turnerat med vissånger, folkmusik och spelmanslåtar. Som riksspelman, vissångerska, violinist, blockflöjtist och kompositör håller hon den halländska visan och folkmusiken vid liv.

Av 700 sökande fick Anette uppdraget som Hallands bygdegårdsdistrikts musiker. Det innebär att hon kommer att genomföra 15 konserter, fyra workshops (varav två för vuxna och två för de yngre) på bygdegårdar i distriktet.

Anette Wallin.
Följande program erbjuds

Mot okänt mål En musikalisk föreställning med botten i den halländska kulturarvsmyllan. Anette Wallin och Reine Johansson berättar om ett allmosehjons resa i 1700-talets Halland färgsatt med visor av Allan Edvall. Regi av Ika Nord efter manus av Kerstin Hultin. Föreställningen spelas akustiskt och passar både i stor och liten lokal. Behövs ett bord som två personer kan sitta på. Med stöd från Hallands bildningsförbund.

Anette Wallin Trio Visor, folklåtar och berättelser om spelmän och traditionsbärare från Halland tillsammans med egna tonsättningar. Anette på fiol, sång och blockflöjt, Pers Nils Toft på klarinett och durspel, och Oskar Reuter på gitarr. Trion tar med egen ljudanläggning. Med stöd från Region Halland.

Duo Wallin Ett program av två fioler med låtar från Halland och Skåne som bjuder in till dans. Förutom Anette bidrar även guldriksspelmannen och skåningen Karin Wallin med sin musikaliska talang. Duon spelar akustiskt.

Anette Wallin solo Ett program med visor och låtar från Halland samt berättelser om spelmän (ex. Anna-Fina Wahlin). Anette på fiol, blockflöjt och sång. Behövs en enklare ljudanläggning från bygdegård.

Workshops Består av att sjunga och/eller spela visor från Halland, och kan hållas fristående men även i samband med konserter. Ett annat upplägg för de yngre där även de får testa på att spela fiol och sjunga visor.

www.anettewallin.com

Turnéplan

Här fyller vi på med datum vartefter Anette bokas in på olika bygdegårdar.

2023
Februari

2 Framträdande 19.00, Våxtorps bygdegård.

Mars

8 Framträdande, Sibbarps bygdegård.

10 Framträdande 18.00, Abilds bygdegård.

 

Läs mer och boka