Bakgrundsbild

Dalarnas bygdegårdsdistrikt presenterar stolt

Sedan 2009 har Cecilia Kyllinge och hennes produktionsbolag Humor, Musik & Allvar turnerat många varv runt Sverige. Tillsammans med mamma Solveig har hon skapat nostalgishowerna Ta’t lugnt ta en Toy, Tag det rätta tag Cloetta, Myggjagare och Näbbstövlar, och Bjällerklang. Hon har hyllat andra artister i shower såsom Tina – Simply the Best, Hon är jag – en hyllning till Lill-Babs, och Så vill jag bli – en hyllning till Björn Afzelius. Hon är även sin egen musikproducent och har precis släppt albumet Lyckans Dar.

Av 700 sökande fick Cecilia uppdraget som Dalarnas bygdegårdsdistrikts artist. Det innebär att hon kommer att genomföra 15 föreställningar och fyra workshops (varav två för vuxna och två för de yngre) på bygdegårdar i Dalarna.

Cecilia Kyllinge – Dalarna
Om föreställningen Bäst i test – En skrytsam historia med musik

När Cecilia var barn så var kalasbyxor och sockiplast högsta mode och ett par näbbstövlar väntade i hallen. Findus frysta fiskgratänger varvades med fiskbullar ur burk, som värmdes av ensamstående (läs frigjord) mamma. Flickrummet var fullt med djurplanscher från Världsnaturfonden, vandrande pinnar och travar med biblioteksböcker. Helgnöjet var att gå med mamma i demonstrationståg.

80-talets ungdomstid luktade hårspray och folköl med pudelrock, raggarrundor och lappade jeans. De coolaste killarna körde Volvo 740 runt Hagfors, bar keps och hade lössnus som vällde ut över övre tandraden. De vuxna hängde på Tupperware-partyn och blev frälsta.

Varför fick Cecilia äran att göra den första lesbiska kyssen i svensk tv-serie? Är det sant att hon som busschaufför rattat en dubbeldäckare med släp genom Europa? Och har hon verkligen producerat sin senaste skiva ute i bagarstugan på gården? Välkommen till en spännande livsresa med musik.

www.humormusikochallvar.nu

Läs mer och boka