Bakgrundsbild

Bygdegårdarnas årliga kulturvecka

Vecka 43 hålls den årliga kulturveckan i alla bygdegårdar

År 2008 var det kulturår för Bygdegårdarnas Riksförbund, året därpå 2009 genomfördes en kulturhelg som 2010 blev en vecka. Sedan dess har kulturveckan genomförts årligen i vecka 43.

Under den veckan arrangeras många olika kulturaktiviteter runt om i Sveriges bygdegårdar. Det kan handla om teater, konsert, konstutställning, öppet hus, föreläsning, café, fotoutställning, amatörteater, film, bokläsning, dans eller annat. Egentligen precis som vilken annan vecka som helst under året.

Kulturvecka 2020

Kulturvecka 2020 hålls den 17-25 oktober. Ordna ett eller flera kulturevenemang under veckan i egen regi eller i samarbete med andra föreningar i närområdet. Använd kulturveckans logotyp i marknadsföringen (finns att ladda ner i materialbanken) så hjälps vi åt att marknadsföra våra platser för kultur. Riksförbundet skickar ut pressmeddelande och lyfter bland annat bygdegården som en lokal kulturscen, som en arena för kultur som finns över hela landet. Skicka gärna exempel på just era arrangemang under Kulturveckan så kan vi använda det i pressmeddelandet. I bygdegården är varje vecka en kulturvecka.

Skicka era kulturaktiviteter vecka 43 till:

Verksamhetsutvecklare konst och kultur

Stefan Löfgren

070-347 43 86

stefan.lofgren@bygdegardarna.se