Kulturbygdsturné med Susanne Lind

Skaraborgs Bygdegårdsdistrikt Presenterar Stolt

2022 10 09 Susanne Lind På Kulturbygdsturné

700 sökte platserna och 24 lyckliga kulturutövare fick uppdraget! Vi är glada att Susanne Lind fick Skaraborgsplatsen i Bygdegårdarnas Kulturbygdsturné. Det innebär att hon kommer att genomföra 15 konserter, två workshops för vuxna och två för barn/ungdom på bygdegårdar i Skaraborgsdistriktet under hösten -22 och våren -23. Är just er bygdegård intresserad av ett besök av Susanne, kom till distriktsmötet i Bergs bygdegård den 19 november där Susanne presenterar sig. Prata med henne där, eller mejla susanne@fiolind.se. Störst chans att få del av erbjudandet är genom att anmäla intresse senast den 20 november. Allt finansieras av Statens kulturråds återstartsstöd via Bygdegårdarnas riksförbund och kommer alltså inte att kosta föreningen något. Föreningen kan även behålla eventuella biljettintäkter.

Med glimten i ögat och fötterna i folkmusikmyllan har Susanne Lind i drygt 25 år turnerat i hela Sverige med sina folksånger, historier och spelmanslåtar. Nu ger hon sig ut på Kulturbygdsturné med sång, spelmansglädje, fiol och gitarr.

Foto: Hindol Deb

Susanne är musikhandledare och har sedan –95 frilansat som musiker med folkmusikkonserter i olika konstellationer samt med barnföreställningar. Hon tog emot Framtidspriset på Folk- och världsmusikgalan för sitt arbete med folkmusik med unga. Hon har även arbetat med världsfolkmusiklägret Ethno, musik i äldrevården, komponerat teatermusik, gjort musikradioprogram, lett kurser i T’ai Chi, scenisk framställning, fiol och folksång samt fortbildningar för personal inom skola och omsorg. 2021 tog hon ut en kandidatexamen i kognitiv neurovetenskap och tillämpad positiv psykologi och nu läser hon på psykologprogrammet.