Till Riksförbundet
Gå till distrikt
Bakgrundsbild

Löparnisses Jul, en kaffeskröna

Viktig uppdatering! Dessvärre har Covid-19 tagit ett nytt, fast grepp om landet. Med de uppdaterade riktlinjer som presenterats finner vi tyvärr ingen annan lösning än att ställa in årets julshow. Det är naturligtvis beklagligt, men om vi alla kan hjälpas åt att trycka tillbaka smittspridningen hoppas vi kunna ta nya tag nästa år.

 

Wermland Operas julturné blir något alldeles extra i år! Den turné som traditionsenligt gästar samlingslokalerna runt om i Värmland blir en exklusiv fortsättning på F.A. Dahlgrens Värmlänningarna signerad Olof Wretling, vilken bland annat regisserat Ransäters Värmlänningarna under sju år nu.

I denna kaffedoftande skröna står Löparnisse och Rik-Olas dotter Britta i Gyllby i händelserna centrum. Det är julaftons kväll och Britta sitter ensam när Löparnisse hälsar på. Tillsammans med två musiker sjunger och samtalar de båda gestalterna ur F.A. Dahlgrens folklustspel om kärlek, svek och drömmar. Britta har en rad friare nu efter att hon har ärvt hela Rik-Olas förmögenhet. Elaka tungor säger att det vilar en förbannelse över Gyllby. Varför blir hon aldrig gift?

Britta visar sig dock vara en företagsam, stark ung dam som vill driva sin egen verksamhet. Britta är mycket förtjust i kaffe och kaffebönor och bjuder så Löparnisse på hans livs första kopp kaffe, som han efter lite tvekan blir mycket begeistrad i. Det är en härlig, komisk julberättelse om hur Britta blir kär i den stilige Anders Löfberg och tillsammans startar företaget som för kaffeproduktionen till Värmland. Är ni redo för en riktig kaffeskröna?

Löparnisse: Fredrik Sjöstedt
Britta i Gyllby: Maria Mayer
Piano och arrangemang: Pär Jorsäter
Viola och nyckelharpa: Rickard Bernström
Scenografi, kostym och mask: Wermland Operas ateljéer
Manus och Regi: Olof Wretling