Bakgrundsbild
  • Hem
  • Om oss

Vikarierande verksamhetsutvecklare för ungdom och film

Brinner du för att utveckla och främja ungdomsverksamhet? Vill du arbeta både strategiskt och operativt? Har du erfarenheter från civilsamhället? Då är detta ett vikariat för dig. Bygdegårdarnas Riksförbund samlar bygdegårdsföreningar över hela landet som bedriver en mängd olika verksamheter på sina lokala orter. Vi söker dig som kan hjälpa föreningarna att nå ännu längre i sitt arbete med ungdomsverksamhet och filmvisning.

Arbetsuppgifter

Verksamhetsutvecklarens roll är att implementera strategier och arbetssätt för att främja ökad ungdomsverksamhet samt ökad filmvisning inom bygdegårdsrörelsen. Tjänsten är ett vikariat under nuvarande verksamhetsutvecklares föräldraledighet och är uppdelad 50 procent ungdom och 50 procent film. För ungdomsverksamhet finns ytterligare en verksamhetsutvecklare som du kommer arbeta nära.

Vi arbetar i projektform för att stötta bygdegårdsföreningarna i att få igång mer ungdomsverksamhet och för att få in fler unga ledamöter i styrelserna. Arbetet innebär resor och besök hos distrikt och föreningar för att inspirera och stödja på lokal nivå. En annan del av tjänsten handlar om att bistå föreningar som söker bidrag från myndigheter, stiftelser och fonder. Som verksamhetsutvecklare planerar och genomför du olika projekt och processer. Du har en viktig roll i att entusiasmera och inspirera föreningarna genom att hålla presentationer, seminarier och workshops.

17 bygdegårdar är idag digital biograf, och några hundra bygdegårdar arrangerar filmvisningar för allmänhet och för slutna sällskap i filmklubbar. Som verksamhetsutvecklare för film har du en viktig roll i att stötta biograferna i deras verksamhet, arrangera biografkonferenser och filmdagar, informera kring filmvisningar och rättighetsfrågor samt bistå föreningar som vill arrangera filmvisningar.

Både för ungdom och film ingår också att söka och redovisa externa projektbidrag. Utöver detta bidrar du till det gemensamma arbetet på kansliet genom att skriva artiklar till tidskriften Bygdegården och nyhetsbrevet, inlägg på hemsidan och sociala medier, samt är med i planeringen av gemensamma kurser och konferenser.

Om dig

Kvalifikationer:

• Är drivande och idérik.
  • Är social, utåtriktad och serviceinriktad.
  • Har lätt för att kommunicera och samarbeta.
  • Har lätt att uttrycka dig i tal och skrift.
  • Är van vid att strukturera och leda träffar/workshops samt trivs med att tala inför publik.
  • Har god förmåga att prioritera och strukturera dina arbetsuppgifter.
  • Har erfarenhet av projektledning med budgetansvar.
  • Har körkort.
  • Har erfarenhet av att skriva och redovisa projektansökningar.

Meriterande:

• Har jobbat med barn och unga.
  • Har kunskaper om filmvisning och biograffrågor.
  • Har eftergymnasial utbildning.
  • Har erfarenhet av ideella organisationer.
Om Bygdegårdarnas Riksförbund

Bygdegårdarnas Riksförbund är landets största riksorganisation för föreningsdrivna allmänna samlingslokaler. Vi har idag 1 433 medlemsföreningar anslutna till förbundet och mer än 200 000 enskilda medlemmar knutna till våra bygdegårdsföreningar. Vi är 10 medarbetare på förbundskansliet som finns i Stadshagen i Stockholm. Vi eftersträvar en mångfald på arbetsplatsen vad gäller kompetenser och erfarenheter, och vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Vill du veta mer?

Du är välkommen att ringa eller mejla till förbundssekreterare Karin Fälldin.
072-519 20 62, karin.falldin@bygdegardarna.se

Facklig kontaktperson
Stefan Löfgren, Unionen, 070-347 43 86, stefan.lofgren@bygdegardarna.se

Ansökan

Mejla din ansökan i ett sammanhållet dokument innehållandes personligt brev, CV och löneanspråk senast den 3 februari till karin.falldin@bygdegardarna.se

Övriga villkor

Anställningen är ett vikariat under 10-12 månaders tid, 100 procent tjänstgöringsgrad. Tillträde mitten april 2019 eller enligt överenskommelse.