Bakgrundsbild
 • Hem
 • Om oss
 • Verksamhetsutvecklare för film och ungdom

Verksamhetsutvecklare för film och ungdom

Vikariat, heltid, från februari 2022 till och med våren 2023

Bygdegårdarnas Riksförbund samlar 1 444 föreningar, varav merparten finns på landsbygder och mindre orter. I bygdegårdsrörelsen finns bland annat 18 biografer som visar kommersiell och icke-kommersiell film för alla åldrar. Därutöver finns 37 filmklubbar och ett hundratal bygdegårdar som har enklare filmvisningar, framför allt för barn och unga. Våra utomhusbioturnéer är mycket uppskattade.

Bygdegårdarna är föreningsdrivna allmänna samlingslokaler med verksamhet för alla åldrar. Lokalerna möjliggör att kultur och konst blir tillgänglig över hela landet. Bygdegårdarna är viktiga mötesplatser i den lokala utvecklingen. Bygdegårdarnas Riksförbund är partipolitiskt och religiöst obundet.

Arbetsuppgifter

Vår verksamhetsutvecklare för film och ungdom ansvarar för filmområdet och delar ansvaret för ungdom med en kollega. Fördelningen är cirka 50/50. Bygdegårdarnas Riksförbund har projektstöd från Svenska Filminstitutet för att utveckla vår filmvisningsverksamhet. Du ansvarar för genomförande och redovisning av beviljade projekt som innefattar kompetensutveckling, inspirationsträffar, konferenser med mera. Du svarar även för nya ansökningar till Svenska Filminstitutet och andra finansiärer. Inom ramen för ungdomsverksamheten arbetar du med det föryngringsarbete som förbundet bedriver. Vi arbetar i projektform för att stötta föreningar i att utveckla sin barn- och ungdomsverksamhet och för att inkludera fler unga i vår organisation.

I tjänsten ingår en del resor till föreningar och distrikt i hela landet. Kvälls- och helgarbete förekommer.

Om dig
Kvalifikationer
 • Lämplig eftergymnasial utbildning
 • Erfarenhet av föreningsverksamhet och ideellt engagemang
 • Erfarenhet av projektledning med budgetansvar och administrativt arbete, företrädesvis inom film- och kulturområdet
 • Erfarenhet av offentligt finansierade projekt
 • Erfarenhet av att arbeta konsultativt för att stötta föreningar i deras utveckling
 • Körkort
Meriterande
 • Förmåga att skapa engagemang och långsiktiga relationer
 • Van att strukturera och leda träffar/workshops samt trivs med att tala inför publik
 • God förmåga att prioritera och strukturera arbetsuppgifter
 • Bra på att uttrycka dig i tal och skrift, alla på förbundskansliet är delaktiga i produktionen av vår tidning
 • Erfarenhet av barn- och ungdomsverksamhet
Omfattning

Heltid. Vikariat preliminärt till april/maj 2023. Tillträde enligt överenskommelse, vi ser gärna tillträde i mitten av februari 2022.

Övrigt

Målstyrd arbetstid med sex veckors semester. Bygdegårdarnas Riksförbund är medlem i Fremia och vi har kollektivavtal med Unionen, tjänstemannaavtalet. Individuell lönesättning, ange löneanspråk i ansökan. Vi erbjuder friskvårdspeng på 4 000 kronor per år samt friskvårdstimme varje vecka.

Om

På förbundskansliet på Kungsholmen i centrala Stockholm arbetar tio personer. Vi sätter uppdraget i fokus och har viss flexibilitet vad gäller platsnärvaro. Alla tjänstemän är dock på plats på förbundskansliet minst två dagar per vecka.

Vill du veta mer?

För mer information kontakta förbundschef Kenneth Lundmark kenneth.lundmark@bygdegardarna.se eller 072-519 20 62 eller verksamhetsutvecklare film och ungdom Anna Öhman, anna.ohman@bygdegardarna.se eller 070-881 34 43. Unionens kontaktperson är Stefan Löfgren 070-347 43 86.

Ansökan

Skriftlig ansökan bestående av personligt brev samt kortfattat cv skickar du via e-post till info@bygdegardarna.se senast tisdag 14 december 2021. Intervjuer kommer att hållas måndag 20 och tisdag 21 december.

Verksamhetsutvecklare för film och ungdom