Bakgrundsbild

Råd vid uthyrning och egna arrangemang

Enligt Folkhälsomyndighetens allmänna råd har arrangörer av olika typer av evenemang ansvar för att bedöma risker och anpassa verksamheten för att förebygga smittspridning. Antalet tillåtna deltagare på allmänna sammankomster har varierat och ändras beroende på hur smittspridningen ser ut och det kan även finnas lokala variationer. Se alltid till att ni har uppdaterad information angående restriktionerna från Folkhälsomyndigheter och lokala myndigheter.

Hjälp för bygdegårdarnas verksamhet

Vi har tagit fram tre dokument för att stödja bygdegårdsföreningar i deras verksamhet, både när det gäller uthyrning och egna evenemang.

Här kan du läsa mer om vad som gäller vid uthyrning, bland annat skrivningar i hyresavtal:

Här finns en riskanalys och föreslagna åtgärder att titta på inom föreningen:

Här finns en riskanalys som kan ges till hyresgäster:

Även Folkhälsomyndigheten har råd för arrangörer av evenemang och allmänna sammankomster:

Folkhälsomyndighetens information till arrangörer av evenemang och sammankomster