Bakgrundsbild
  • Hem
  • Nyheter
  • Byamöte i Nornäs Bygdegård 26.9 kl. 12:00

Byamöte i Nornäs Bygdegård 26.9 kl. 12:00

Byamöte i Nornäs Bygdegård

Söndagen den 26 september kl 12.00

Du som bor i Älvdalens Finnmark eller i Sörsjön med omnejd inbjuds nu till informationsmöte om vilka fantastiska möjligheter vi har att se framemot de närmaste åren om vi bara vill.

Dagen börjar med att Nornäs Bygdegård serverar ”Souwattn” med tillbehör från kl 11.30 till ett pris av 100 kr – pengarna går oavkortat till Bygdegården. Du är varmt välkommen till denna aktivitet.

Ca kl 12.45 Gunnar Barke Landsbygdsutvecklare och Sigrid Larsson Projektledare introducerar Bygdedagen i Nornäs Bygdegård!

Ca kl 13.00 Kommer Zam Risander att presentera resultatet av den inventering som gjorts i området som visar vilka fantastiska resurser som finns dolda för oss som bor här i bygden – inventeringen heter LEA och betyder (Lokal Ekonomisk Analys)

Ca kl 13.30 Berättar Sigrid Larsson Projektledare om den ”Enkät” som gjorts hos bygdens folk om vad vi som bor här i området har för önskemål om framtidens service – både offentlig och kommersiell service.

Ca kl 14.00 Vad gör vi med allt som nu presenterats – finns behov av mer service än vad som framkommit – kan bygdegården vara en plats för etablering av ny önskad service – kan Handlarn i Sörsjön – vår egen Lanthandel – vara en plats för etablering av ny önskad service – finns andra alternativ för etablering av efterfrågas service.

Ca kl 14.30 ”Souwattn” serveringen åter öppen, även kaffe med gott doppa erbjuds.

 

Ca kl 15.00 Unga Örnars Årsmöte hålls i Nornäs Bygdegård i suterrängvåningen 1 trappa ner, alla är välkomna till mötet!

 

Ca kl 16.00 avslutas Bygdegårdsdagens ”Souwattnservering”.

Dagen arrangeras av Nornäs Bygdegård och Älvdalens Kommunbyaråd.