Nyheter

Näske Bygård hösten/vintern 2019-2020 Inbjudan till kommande aktiviteter Vad har hänt, händer? Midsommar och Näskedagen var en succé med många besökare och vackert väder. Vårt nya förråd är så gott som inflyttningsklart och en ny handikappramp är på plats. Portabel ljudanläggning inköpt. Bidrag till fiber ansökt och beviljat av Bygdegårdarnas riksförbund. Scenen i stora salen riven och ett nytt ekgolv inlagt. Vi välkomnar Nils Boström i vaktmästargänget. Vill du vara med och bidra till bygårdens arbete eller anordna några aktiviteter kontakta Stefan Andersson 076-838 30 85 Kommande aktiviteter Berättarkafé: Kl. 19. ingen anmälan behövs, bygården bjuder på fika. Filmkvällar: Kl. 18. föranmälan behövs, tilltugg och dryck att köpa. 26 september -Vision om en station. Bjästa samhällsförening visar sin utställningsmodell och berättar mer om sina intressanta planer om en tågstation i Nätra. 31 oktober -Ytterböle och Gladom, en del av Näskebygden. Berättelser, fakta och sägner av ”Ytterböle/gladomgänget”. Vecka 44 -Biokväll för barn, preliminärt. Vi visar barn eller ungdomsfilm på höstlovet. För anmälan mer info, förslag kontakta Madelene Byström tfn 070-281 20 49. 28 november -En helt vanlig flicka. Margareta Hedberg skildrar berättelser från sitt liv och ur sin bok. 8 december -Julbord kl 16. Som vanligt har vi julbord andra advent. Frågor och anmälan görs till Hans Grundberg tfn 070-527 41 05. Vecka 2 -Biokväll för barn, preliminärt. Vi avslutar julen och visar film. För anmälan mer info, förslag kontakta Madelene Byström tfn 070-281 20 49. 30 januari -Numismatikerns betraktelser. Gösta Kallin berättar om våra mynt och dess historia. 27 februari -Åttiotalsminnen. Patrik Vestin kåserar kring sina dråpliga minnen från 80-talet. 26 mars -Skildring om Båthus och Sjöbodar. Arne Wistedt skildrar och klargör begreppen kring våra olika byggnader för båt- och sjöliv. 29 mars -Årsmöte kl 15. obs sommartid. KRAFTinSAMLING mot cancer. Näske Bygårdsförening har under mars 2019 arrangerat en insamling som inbringat 31,600 kr till Cancerforskningsfonden i Norrland. Under rubriken KRAFTinSAMLING mot cancer samlades pengarna in genom bl a ett antal kulturevenemang. Andra föreningar har nu tillfrågats att ta konceptet vidare och redan har Köpmanholmen PRO accepterat utmaningen. De kommer att fortsätta utmana ytterligare föreningar och förhoppningen är att KRAFTinSAMLING mot cancer ska rulla på under många år framöver. Tack till alla delaktiga insamlare, sponsorer och medverkande! - Välkommen till årsmöte sönd 24 mars kl 15. Då får du också smaka Hans "gomackor". - Hjälp Näske Bygårdsförening med en KRAFTinSAMLING mot cancer. Ons 27 mars Musikcafé med Patrik Forslund, insläpp från 17.30. 200 kr. Du kan också köpa hamburgare och wraps. Lotterier med grymma vinster. Föranmälan hans.grundberg@telia.com senast 23 mars Lördag 30 mars. Kom och lös Melodikrysset. Entré 100 kr inkl frukostmacka. Föranmälan ks.andersson@tele2.se Allt går oavkortat till cancerforskningen! Näske Bygårdsförening är nu inne i ett kreativt utvecklingsarbete. Genom att pröva nya former av möten med musik, film, konst, berättande etc. vill vi uppnå visionen om Näske Bygård som Berättelsernas Hus. Just nu investerar vi i förbättringar såväl inomhus som i vår utemiljö. Vi ses i Näske Bygård!