Bakgrundsbild

Verksamheten 2020

2020 är ett år som vi alla kommer att minnas.

Vem kunde ana då vi var i början av januari att coronaviruset från Kina skulle sprida sig okontrollerat över hela världen, till Sverige och till slut Östra Göinge? Vi hoppades att viruset skulle ebba ut långt innan någon smitta nådde oss, men så blev inte fallet och pandemin blev ett faktum.

Som en direkt konsekvens så avbokade våra tyska gäster årets bokningar vilket skapade en oro för vår ekonomi. För att kompensera för bortfallet så beslutade vi att lägga ut vår bygdegård för uthyrning på www.booking.com. Intresset blev över förväntan och vi fick en hel del nya weekendbokningar av svenska gäster vilket räddade ekonomin.

En annan konsekvens av pandemin har blivit att styrelsen för föreningen sedan november möts digitalt via verktyget MS Teams. Visst var vi alla lite nybörjare på vårt första möte men på det stora hela så har det fungerat väl och vi fortsätter tills vidare.

Gummarpsbadet har varit välbesökt i sommar trots att vi under några veckor hade problem med alger i sjön. Bastun har hyrts ut som aldrig förr och vi kommer att få den bästa säsongen sedan invigningen 2004.

Ekonomin har trots problem med avbokningar i början av säsongen tillåtit oss att göra nya investeringar:

• Bygdegårdens vandrarhemsdel har målats om liksom festlokalerna och vi har fått en ny ytterdörr till soldäcket.
    Infiltrationens yta för avloppet har utökats för att klara uthyrningstoppar under sommarhalvåret. Vi har också fått en ny parkeringsplats iordningställd.
  • Tack vare bidrag från traktens innevånare, företag och Sparbanksstiften Glimåkra så fick vi ihop så mycket pengar att vi kunde byta ut det gamla hopptornet vid Gummarpsbadet till ett nytt.
    Ett stort tack till er alla för alla era bidrag och stora hjärtan för Gummarpsbadet!

Grävningsarbetet, för att få fiberanslutning av fastigheterna till IP Only fibernät i bygden och bygdegården, pågår för fullt, bl.a. i Snarrarp och Stora Björkeröd. Vi räknar med att grävning och inkoppling i Högsma kommer att ske under 2021.

Information om våra olika aktiviteter, så mycket som coronapandemin tillåter, kommer vi efter hand att publicera på vår hemsida.

Här kan du läsa våra stadgar >>>

Här kan du läsa verksamhetsberättelsen för 2020 >>>

Välkommen till Bygdegården, Gummarpsbadet och våra aktiviteter 2021!