Bakgrundsbild

Demokrati och ledarskap

Våren 2021 startar vår utbildningssatsning inom demokrati och ledarskap för hela bygdegårdrörelsen.

Det finns en efterfrågan på kunskap om hur föreningar kan stärka sig och sin roll i bygden. Bygdegårdarnas Riksförbund satsar därför på att lyfta bygdegårdsrörelsen och dess medlemmar som den demokratiska mötesplatsen i lokalsamhället.

Till utbildningssatsningen söker vi utbildare:

Vill du få möjlighet att utveckla dina kunskaper i att utbilda? Vill du leda en föreningsutveckling inom bygdegårdsrörelsen?

Genom konceptet utbildning för utbildare kommer du få möjlighet att utveckla kunskaper i föreningsutveckling och hur föreningars roll i lokalsamhället kan stärkas. Som utbildare får du sakkunskaper med dig inom ledarskap och demokrati, samt kunskap om hur utbildningen läggs upp och genomföras på ett pedagogiskt sätt. Du får sedan ett uppdrag att utbilda lokala föreningar och inspirera till handling.

Låter det intressant? Då är du välkommen att ansöka om en utbildningsplats!

För mer information kontakta

Verksamhetsutvecklare organisation och landsbygd