Bakgrundsbild

Dalforsdagen 2021

Tisdag 13 juli – Dalforsdagen enligt tradition – kunde vi äntligen ha ett arrangemang i bygdegården, efter ett år där allt fått ställas in på grund av pandemin.

musikanter21
Ingvar Häll, Göran Persson, Bengt Mattson, Maria Ehrman, Bengt Wickman och Magnus Bäckström spelade så det hördes både ute och inne.

Det fanns ju fortfarande vissa corona-restriktioner, så vi fick hoppa över den glödstekta sillen. I stället satsade vi på en utökad loppis, fikaförsäljning, tipspromenad och ett lotteri.

Extra bonus: musikanter

Kvällen innan anmälde sig den bästa överraskningen: Ingvar Häll och hans musikantvänner, som var sugna på att spela för oss.

I vanliga fall brukar de ju underhålla matgästerna från scenen, men nu satt de i stället utomhus under skuggande parasoller. Det funkade perfekt, musiken gladde loppisbesökare och fikagäster såväl inne som ute.

Välbesökt loppis

Utanför bygdegården hade olika försäljare ställt upp sina stånd, förutom gamla grejer såldes bland annat hantverk och pelargoner.

Inne i salen kunde nu Bygdegårdsföreningens eget loppis med skänkta saker få breda ut sig, glest så att inte besökarna behövde trängas och med separata in- och utgångar. Många gjorde fynd som samtidigt blev välkommet bidrag i kassan för Dalfors bygdegårdsförening.

Lotteri och tipspromenad

Ett lotteri, med 100 lotter, sålde snart slut och vi gratulerar vinnarna Rolf Slåtteby som vann ett presentkort på 200 kr i Dalfors lanthandel, Karin Bergman som fick en fritös och Merith Mickelsson som valde ett tittskåp från prisbordet.

19 vuxna och sju barn gick tipspromenaden med 12 frågor.

Bland de vuxna vann Hans Gerdrup som var ensam med 11 rätt. Bland barnen vann Eric Svelander som hade 12 rätt och kom närmast i utslagsfrågan. Grattis!

Rätta svar i tipspromenaden

Vuxenfrågorna