Försäkringsnyheter

Skydda bygdegården – vanliga scenarion och fallgropar

1. Att skriva av Scenario: Bygdegårdsförening ombeds skicka in ett uppdaterat försäkringsunderlag. Kassör skriver av uppgifterna från försäkringsfakturan och lämnar därmed in exakt samma uppgifter. Är försäkringen uppdaterad? Kommentar: Nja.…

Skydda föreningens ekonomi

Tuffa finansiella tider sätter fokus på föreningens ekonomi och ökar ytterligare ansvaret på styrelsen. En hel del kan ändå göras för att påverka er försäkringspremie och vilken självrisken skulle bli…

Vad är Säker föreningsgård?

Vad? Säker föreningsgård är en kostnadsfri distansutbildning som kan genomföras när, hur och var du/ni vill. Syftet med utbildningen är att höja kunskaperna kring de vanligaste skaderiskerna i bygdegården, hur…

Nu lanseras distriktsprojektpotten

Istället för ett centralt skadeförebyggande projekt så som det sett ut de senaste åren kommer nu bygdegårdsdistrikten få möjlighet att hitta på och bedriva egna projekt utifrån hur man bäst…

De tre vanligaste skadorna i sommartid

De tre vanligaste skadorna som drabbar bygdegårdar i sommartid? Statistiken är entydig. Dessa är de vanligaste skadetyperna och så här förebygger ni dem. 1. Vattenskador ”Läckage från toalett. Vatten runnit…

Påverka er premie och självrisk

Insatserna för att begränsa smittspridningen av coronaviruset Covid 19 har gett oss en vår som helt har ställt samhället på ända – med många privatpersoner, företag och föreningar som är…

Uthyrningen som slutade med tvist i domstol

Trots hyresavtal, noggrann genomgång av säkerhetsregler och krav på ordningsvakt slutade uthyrningen av Tegnaby bygdegård illa för alla inblandade. Hyresgästens fest spårade ut, bygdegården drabbades av skadegörelse och hyresgäst och…

Utökat skadedjursavtal för alla bygdegårdar

Från och med 1 juni 2019 börjar ett utökat skadedjursavtal att gälla för Bygdegårdsförsäkringen. Fullvärdesförsäkrade sten- och trähus (ej uthus) får då automatiskt saneringsavtal mot bostadsohyra, skadedjur och insekter. Tidigare…