Om oss!

En Bygdegård med många möjligheter!

Brattsbackagården drivs av Brattsbacka Bygdegårdsförening, som också har ett fantastiskt byamuseum som vi håller igång, samt även en väv och bagarstuga.
Brattsbacka Bygdegårdsförening startade 1947 i en då nerlagd skola. Den reparerades av ortsbefolkningen och användes som samlingslokal fram till 1983.
Idag är ett fantastiskt museum inrymt i denna lokal. Många ting från våra förfäder finns samlade där. Vi kan verkligen rekommendera ett besök!

1978 Ytterligare en nedlagd skola togs över och renoverades av bygdens invånare. Efter mycket funderande och många arbetstimmar senare så invigdes bygdegården 1983 och fick namnet ”Brattsbackagården” (nybyggnadsår 1938-39)

1990-92 Byggde vi om och ut ett gammalt uthus till en väv och bagarstuga.

1991 Blir vi medlemmar i Bygdegårdarnas Riksförbund.

1995 Bygger vi ut och renoverar köket.

2000 Firar vi tillsammans med övriga föreningar i byn, att Brattsbacka by fyllt minst 500 år, enligt det så kallade (Lögdeåbrevet daterat år 1500)

2001 Investerade vi i bergvärme, för att på så sätt få ner uppvärmningskostnaderna.

2003 Byggdes en utomhusboulebana.

2003-2004 Inventerar, dokumenterar och märker upp alla föremål i museet.

2005 Beslutar vi att ombilda till ideell förening, beslutet verkställdes 2006-01-01, namnet blev då Brattsbacka Bygdegårdsförening, tidigare var vi en ekonomisk.

2006 Skrapar vi och målar om Brattsbackagårdens båda gavlar.

2007 Skrapar vi och målar framsidan på bygdegården.

2008 Målas museet om

2012 Renoveras bron på museet

2015 fick vi byta slang i ena borrhålet (södra) pga läckage, monterades även flödesmätare