Om bygdegården

Älvenäs Bygdegårdsförening bildades den 23 september 2009.

Den 1 juni 2010 erhöll föreningen byggnad och klockstapel som gåva av Nor- Segerstad församling.

Vi jobbar för bygdens kulturella utveckling, bl.a. genom egna kulturprogram och genom förmedling Föreningen, som är en ideell förening, politiskt och religiöst obunden, har till uppgift att driva en allmän samlingslokal, erbjuda mötesplatser och värna mötesfriheten.

Lokalen skall opartiskt och på skäliga villkor uthyras till föreningens medlemmar, kommunala myndigheter och inrättningar samt till organisationer och enskilda, som önskar använda lokalen och som har en demokratisk värderingsgrund.

Dessutom skall föreningen verka av program till dem som hyr lokalen.

För att främja sitt ändamål bör föreningen samarbeta med liknande organisationer samt vara ansluten till Bygdegårdarnas Riksförbund.